13 Haziran 2014 Cuma

Illuminati Hakkında Ön Bilgi

"Illuminati" hakkında araştırmalara başlayalı 1 yıldan daha az oldu. Aslında "illuminati" adlı bir gizli örgütün dünyayı yönettiği gibi bir haberi önceleri de duymuş olsam da işin doğrusu çok ilgimi çekmemişti. Hayatla, Tanrı ile, dinler ile ilgili sorularıma cevaplar aramak ile meşguldüm. Kuantum fiziği, dna, paralel evrenler, görelilik teorisi gibi insanın öğrendiğinde bunları tasarlayan zekaya hayranlık duyduğu konular üzerine düşündüğüm bir esnada aklıma bir soru geldi: keşfetmekte olduğumuz bu bilgileri ya birileri zaten biliyor idiyse? Düşünün ki bizim 50 yıl hatta 100 yıl sonra ancak keşfedebileceğimiz bazı bilgileri birileri şimdiden biliyor... Bu dünyayı yönetmeleri için yeterli değil miydi? Bize öğretilen yaşam biçimi ve inandığımız dinlerin aslında toplumları yönetmek için birer araç olabileceği şüphesi de bir süredir kafamı kurcalıyordu. Bu sorular neticesinde biraz araştırmadan sonra bir web sitesi keşfettim: http://www.armageddonconspiracy.co.uk  
Illuminati ile ilgili diğer web sitelerinin yanında bu site çok daha dolu idi. Illuminati kelime anlamı olarak "aydınlanma" demek. Armageddon Conspiracy (AC) sitesinde yer alan makaleleri okudukça da işin doğrusu insan çoğu tespitlere hak vermeden edemiyor. İnsanların duyularından ziyade akıllarına hitap etmeyi hedeflemiş görünüyorlar. Bu blogta da AC sitesinden ve bu sitede de yazan ve "Mike Hockney" ismi ile adlandırılan yazarın kitaplarından alıntılar yer almakta. 

Illuminati ile ilgili eğer bir arama yaparsanız genellikle direktiflerini şeytandan aldığı iddia edilen, dünyayı ve insanlığı köleleştirmek, Yeni Dünya Düzeni - New World Order adı verilen ve bu düzen aracılığıyla tüm devletleri ve dinleri yok edip tek bir dünya devleti ve tek bir din kurmayı hedefleyen, 13 aile tarafından yönetilen bir örgüt olduğu gibi bilgiler elde edeceksinizdir. Dolayısıyla da illuminati'nin şeytani hedeflerini kınayan pek çok da mesaj bulacaksınızdır. Bu negatif bulgular ile AC sitesinde okuduğum bilgilerin aydınlatıcılığı birbiriyle çelişmekte idi. Illuminati, insanlığın iyiliğine mi kötülüğüne mi çalışmaktadır sorusu benim içinde bir bilmece idi. 

Bu bilmeceye cevap olabilecek bir bilgiyi yine AC'nin refere ettiği illuminati-news sitesinde bulduğumu düşündüm. Sitenin sahibi Wes Penre adında bir araştırmacı. Site tam bir derya deniz. Yüzlerce döküman var. Bu yazar da sitesinde iki farklı illuminati'den bu sebeple oluşan kafa karışıklığından bahsediyor. İnsanlığın iyiliğini isteyen ancak bir takım sebepler yüzünden gizli olarak faaliyetlerini yürütmek durumunda olan gerçek ve -iyi -"illuminati" örgütüne karşın, şu anda dünyanın tüm kontrolünü neredeyse eline geçirmek üzere olan ve direktiflerini şeytandan alan, orjinal isimleri "brotherhood of snakes" - (yılanların kardeşliği) olmasına rağmen düşmanlarını yok etmek için kendilerinin de "illuminati" olduğunu iddia eden bir örgüt, bu kafa karışıklığının sebebi. 

Ancak Wes Penre gibi ben de bahsedilen her iki tip Illuminati'nin de aslında aynı olduğunu düşünmeye başladım. Bir taraf kötü polisi oynarken diğer taraf iyi polisi oynuyor. Bu örgütün diyalektik düşünceye çok büyük önem verdiği düşünülür ise, zıtların birlikteliği; böl ve yönet; tez-antitez-sentez gibi bir sistematiğin ürünü olarak hem iyi hem kötü görünmeye çalışıyor olabilirler. Belki de bir kısmı(kötü olan) ekonomik ve politik köleliği pekiştirmek ve tek dünya devleti amacı için çalışıyorken, iyi, akılcı olarak görünmeye çalışanı da "tek din" amacı için çalışıyor olabilir.


Günümüzdeki bilgi kirliliği öyle bir hale geldi ki kimin doğru, kimin haklı olduğunu ayırt edebilmek giderek zorlaşıyor. Her yerden bir komplo teorisi çıkıyor. Gerçek sandıklarınız dahi çok iddialı teorilerle çürütülebiliyor. Belki bunun da bir amacı vardır: insanlığın kafası karıştırılarak, neye inanıp neyin peşinden gideceğine karar vermesi engellenerek amaçlanan birşeyler...

1 yorum:

  1. dünyanın en ünlü, seri katiller ini öğrenebileceiğiniz ve Korku İçinde korku hikayelerini okuyabileceğiniz muhteşem bir site.

    YanıtlaSil